Punct de lucru SMURD, operaţionalizat temporar în staţiunea Păltiniş

Joi, 06 Ianuarie 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Punct de lucru SMURD  operationalizat temporar in statiunea Paltinis | imaginea 1 Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, în colaborare cu primăria municipiului Sibiu, a operaționalizat, în stațiunea Păltiniș, un punct de lucru SMURD care va fi deservit de un echipaj de prim-ajutor medical dotat cu o autospecială SMURD tip B.

Acțiunea vine în contextul creșterii numărului de turiști prezenți în zonele de agrement și unitățile turistice din stațiune pe timpul sezonului de iarnă și vizează reducerea timpului de răspuns în cazul urgențelor medicale.

Demersul s-a dovedit oportun în anii trecuți, când a contribuit semnificativ la acordarea promptă a îngrijirilor medicale pentru diverse afecțiuni. În acest sezon, de la operaționalizare, echipajul punctului de lucru temporar a fost solicitat să intervină în 13 situații pentru acordarea primului-ajutor și transportul persoanelor la unitățile sanitare de specialitate.

Punct de lucru SMURD  operationalizat temporar in statiunea Paltinis | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.