Salvator şi în timpul liber - Respect, Plt. adj. Vlad Cristian Oprescu!

Luni, 17 Ianuarie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Salvator si in timpul liber   Respect  Plt  adj  Vlad Cristian Oprescu | imaginea 1 Cum ar face orice om responsabil, pompierul din cadrul Secției de Pompieri Costești, Plutonier adjutant Vlad Cristian Oprescu, a fost omul potrivit, la locul potrivit. Acesta a demonstrat că nu este salvator doar la serviciu, ci și în timpul liber, dând dovadă de solidaritate.

În după-amiaza zilei de 12 ianuarie a.c., când se deplasa pe raza localității Albota, a fost martorul unui accident rutier produs între două autovehicule, care s-a petrecut chiar în fața sa. Deși se afla în mașină alături de fata lui de numai cinci ani, instinctul de salvator l-a făcut să oprească autoturismul și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.

În timp ce se deplasa către incident, a apelat numărul de urgență 112 pentru a comunica situația și a solicita sprijinul necesar colegilor. Ajuns la fața locului, a constatat că o femeie de 22 de ani a rămas imobilizată în mașină, aceasta prezentând leziuni la cap și membrul inferior drept.

În momentul în care a încercat să ajute victima să iasă din mașină, a constatat că ușa era blocată, motiv pentru care, datorită construcției sale atletice - fiind Campion național Unisight la judo pe MAI, la categoria +100 kg - a reușit deblocarea femeii și, cu ajutorul celorlalți participanți la trafic, au scos-o din mașină.

Mai mult decât atât, salvatorul a asigurat și primul ajutor victimei, curățând și pansând rana de la nivelul capului.

Aflându-se în colectivul ISU Argeș de peste 14 ani, colegii săi spun despre el că este un pompier devotat, și faptul că a ales meseria cu inima se reflectă în acțiunile sale întreprinse în viața de zi cu zi. Siguranța semenilor reprezintă pentru pompieri o preocupare constantă. Acest aspect a fost demonstrat încă o dată de pompierul argeşean.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.