Tragedie în municipiul Călărași, pe malul Borcei

Luni, 10 Ianuarie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Tragedie in municipiul Calarasi  pe malul Borcei | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călărași au fost solicitați să intervină de urgenţă, vineri, 7 ianuarie a.c., în jurul orei 15.45, pentru extragerea a trei persoane din apa rece a Borcei și pentru a acorda primul ajutor de urgenţă.

Pompierii s-au deplasat la fața locului, în municipiul Călărași, în zona Parcului Mare, pe malul brațului Borcea, cu mai multe echipaje de intervenţie: un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim- ajutor SMURD și un echipaj de primă intervenţie și comandă, respectiv cu o barcă pneumatică cu motor.

Au fost extrase rapid din apă cele trei persoane, două dintre acestea fiind în stop cardio-respirator, iar o a treia în stare de hipotermie. Din nefericire, în ciuda eforturilor efectuate în scopul resuscitării, medicul de pe ambulanța S.A.J. Călărași, aflat la fața locului, a declarat decesul celor două persoane de sex feminin.

Cea de-a treia persoană, un bărbat, a primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD și a colegilor de la Ambulanță, acesta fiind transportat de urgenţă la Uniunea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Călăraşi. Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care două persoane și-au pierdut viața, iar o a treia a ajuns în stare de hipotermie la spital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.