23 de incendii de vegetație uscată au pârjolit 24 de hectare de teren

Luni, 21 Februarie 2022Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

23 de incendii de vegetatie uscata au parjolit 24 de hectare de teren | imaginea 1 Nu mai dați foc vegetației uscate! Numai sâmbătă, 19 februarie a.c., peste 90 de pompieri au acționat pentru stingerea celor 23 de incendii de vegetație uscată care au pârjolit peste 24 de hectare de teren.

O situație deosebită a fost înregistrată în comuna Răzvad unde, de la un incendiu de vegetație uscată au fost distruse o autorulotă și cca. 30 mp din acoperișul unei case. Intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor casa de locuit și un autoturism parcat la mică distanță față de autorulota care a ars.

Pompierii fac apel către cetățeni să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol viața oamenilor ori animalelor, locuințele, pădurile, dar și instalații tehnologice.

⚠️ ATENȚIE! Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

Totodată, se reaminteşte faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.