50 de hectare de teren afectate de incendii de vegetaţie

Luni, 21 Februarie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

50 de hectare de teren afectate de incendii de vegetatie | imaginea 1 În interval de 24 ore, pompierii vrânceni au intervenit pentru stingerea a 2 incendii care au afectat 2 construcții și 11 incendii de litieră, lăstăriș, mărăciniș și vegetație uscată în urma cărora a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 50 ha.

Primul apel a fost în data de 16 februarie a.c., în jurul orei 12.40 și anunța producerea unui incendiu la o fermă dezafectată din orașul Panciu. La fața locului s-au deplasat 2 echipaje cu 2 autospeciale de stingere din cadrul Stației de Pompieri Panciu și 3 polițiști.

În urma incendiului care, cel mai probabil a fost provocat de folosirea focului deschis în spații deschise, au ars acoperișul clădirii construit din lemn cu învelitoare din șindrilă și plăci de azbociment pe cca. 70 mp, vegetația uscată din jurul clădirii pe 300 mp și 2 arbori.

Al doilea incendiu a fost în jurul orei 14.10, la o anexă din satul Poienile, comuna Gura Caliței. Către locul indicat s-au deplasat 3 echipaje cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, SVSU Gura Caliței, 2 polițiști și 4 voluntari.

În urma incendiului au ars o anexă din lemn în suprafață de cca. 70 mp și bunurile aflate în interiorul acesteia. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a propagat la vegetația uscată din împrejurimi, fiind afectată o suprafață de aproximativ 10 ha. Cauza probabilă a producerii incendiului este folosirea focului deschis în spații închise.

De asemenea, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a 11 incendii de litieră, lăstăriș, mărăciniș și vegetație, cele mai semnificative fiind înregistrate pe raza administrativ teritorială a următoarelor localități: Gura Caliței, sat Groapa Tufei (15 ha), Panciu (8 ha), Vulturu (5 ha), Cotești (5 ha), Adjud (3,5 ha) și Gugești (2 ha).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.