Două incendii cu victime

Luni, 14 Februarie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Doua incendii cu victime | imaginea 1 Primul incendiu cu victimă a fost în satul Călugăru, comuna Botoroaga, în jurul orei 10.00, la care au intervenit pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și pompierii militari alexăndrineni cu o mașină de stingere.

La sosirea echipajelor, focul se manifesta generalizat, la întreaga locuință, pe o suprafață de cca. 150 mp, cu posibilitatea extinderii la anexele gospodărești din imediata vecinătate. Militarii au reușit să evite acest lucru, incendiul fiind lichidat în limitele găsite după aproape o oră și jumătate de intervenție.

Din păcate, proprietara, o femeie de 77 de ani, a fost găsită de pompieri în interiorul locuinței, carbonizată. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabil de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la jarul căzut dintr-o sobă pe materialele combustibile din apropiere.

Cea de a doua tragedie, cu o persoană care și-a pierdut viața în incendiu, a avut loc marţi noaptea, 8 februarie a.c., în satul Antonești, comuna Călinești, în jurul orei 23.54, când pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Alexandria.

Ajunse rapid la fața locului, cu două mașini de stingere și o ambulanță SMURD, echipajele de salvatori au constatat că incendiul se manifesta la întregul acoperiș al locuinței, pe o suprafață de aproximativ 150 mp și în interiorul a două camere, unde a fost găsită și victima, un bărbat de 57 de ani, cunoscut cu probleme locomotorii și alte afecțiuni medicale.

După aproape două ore și jumătate de intervenție, incendiul a fost lichidat, pompierii reușind să reducă pagubele și să salveze bunuri estimate la peste 60000 de lei. Au ars acoperișul locuinței, pe cca. 150 mp, mobilierul și electrocasnicele din cele două încăperi, precum și elementele de tâmplărie ale acestora, pagubele ridicându-se la suma de 43000 de lei.

Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.