În plin sezon rece, prea multe incendii de vegetaţie uscată

Luni, 07 Februarie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In plin sezon rece  prea multe incendii de vegetatie uscata | imaginea 1 Cu toate că pare ireal ca pe perioada sezonului rece să existe un număr așa de mare de incendii de vegetație uscată, acest lucru este cât se poate de adevărat deoarece, în ultimele trei zile, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină la nouă astfel de evenimente, acestea putând pune în pericol bunurile materiale și viața cetățenilor.

Incendiile, cele mai multe izbucnite din cauza folosirii intenționate a sursei de aprindere, a focurilor în spații deschise lăsate nesupravegheate ori fără a fi luate măsurile necesare împiedicării propagării la bunurile din apropiere, precum și din cauza țigărilor nestinse, aruncate la întâmplare, s-au manifestat pe raza localităților Orbeasca, Ștefeni, Olteanca, Zimnicele, Videle, Blejești (2), Mereni și Valea Poștei.

Din fericire, acestea au fost stinse fără a fi produse pagube materiale ori victime omenești, cu toate că acest risc a fost unul ridicat, mai ales că cele mai multe dintre ele s-au manifestat în apropierea drumurilor naționale și județene, fumul dens putând pune în pericol viața participanților la traficul rutier.

Pompierii fac apel la responsabilitate din partea tuturor cetățenilor județului, în special din partea proprietarilor de terenuri agricole, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii incendiilor de vegetație uscată, să realizeze acele fâșii arate în apropierea drumurilor de acces astfel încât țigările nestinse aruncate la întâmplare să nu mai fie surse de aprindere și să nu aprindă cu intenție vegetație uscată deoarece acest lucru este INTERZIS, potrivit prevederilor legale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.