Incendiu la o fabrică în apropiere de Târgu Lăpuș

Joi, 17 Februarie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Incendiu la o fabrica in apropiere de Targu Lapus | imaginea 1 În noaptea de marţi spre miercuri, 16 februarie a.c., pompierii clujeni au primit un apel de urgență la dispecerat. Colegii maramureșeni le solicitau ajutorul la un incendiu izbucnit la o fabrică situată în apropiere de orașul Târgu Lăpuș. Alerta s-a dat și în celelalte județe, așa că echipaje din Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj au plecat repede spre localitatea Borcut.

ISU Cluj a trimis în sprijin două autospeciale de stingere, de la Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca și de la Detașamentul de Pompieri din Dej. Odată ajunși la fața locului, pompierii şi-au dat seama că va fi o intervenție dificilă, de lungă durată.

Flăcările care au cuprins fabrica ardeau generalizat, afectând o suprafață de peste 10.000 mp. În timp ce intrau în dispozitiv, salvatorii au primit şi prima veste bună: „În fabrică nu sunt victime și nimeni nu a solicitat consult medical până acum”, s-a auzit în stațiile radio ale pompierilor.

Drept urmare, s-au putut concentra pe localizarea și stingerea incendiului, pompieri din patru județe muncind cot la cot toată noaptea. În jurul orei șapte, situația era sub control și au primit ordinul să revină la bază. ”Vă dați seama că suntem obosiți, dar ne bucurăm că am încheiat cu bine o nouă misiune”, a declarat unul dintre salvatori, proaspăt întors în unitate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.