Incendiu violent in Lupeni

Joi, 10 Februarie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendiu violent in Lupeni | imaginea 1 Pompierii hunedoreni au reușit, în noaptea de luni spre marţi, 8 februarie a.c., să oprească o tragedie care s-ar fi putut declanșa ca urmare a incendiului izbucnit la un imobil format din 4 locuințe, având o suprafață totală de aproximativ 130 metri pătrați, din localitatea Lupeni.

După anunțarea evenimentului prin apel la 112, de către una dintre proprietare, pompierii Gărzii de Intervenție Lupeni au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și cu un echipaj SMURD.

Locatarii, atât adulți cât și copii, s-au autoevacuat în siguranță, iar proprietara casei cuprinse de flăcări a fost transportată imediat, de echipajul SMURD la spital, din cauza atacului de panică pe care l-a suferit.

Întrucât imobilul în care a izbucnit incendiul ardea generalizat, la sosirea echipajelor de intervenție, a fost solicitat sprijinul Detașamentului Petroșani, care a intervenit cu încă o autospecială cu apă și spumă, precum și sprijinul unui echipaj de poliție.

Pe lângă incendiul violent, care s-a extins și la acoperișul celorlalte case, pompierii s-au confruntat și cu vântul puternic care le-a îngreunat considerabil activitatea. Foarte important a fost faptul că pe timpul recunoașterii, pompierii au evacuat toate buteliile care se aflau în locuințe, acestea prezentând un real pericol de explozie.

După aproximativ 4 ore de luptă asiduă, cei 14 subofițeri și ofițerul care a condus intervenția au reușit să încheie misiunea, însă una dintre cele 4 familii (o mamă împreună cu fiica de 11 ani) a rămas, pentru moment, fără adăpost. Din primele informații, reiese că declanșarea incendiului a avut ca și cauză probabilă un scurt circuit electric.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.