Luptători în misiunea de stingere a incendiilor de vegetație uscată

Luni, 14 Februarie 2022Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Luptatori in misiunea de stingere a incendiilor de vegetatie uscata | imaginea 1 Ei sunt luptătorii ce au fost angrenați în misiunea dificilă de stingere a vegetației uscate desfășurată pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 februarie a.c., mai exact între ora 14 și miezul nopții!

De ce îi numim “luptători”? Vă spunem noi! Ei se luptă zilnic cu diferite primejdii ce se năpustesc fără să anunțe asupra voastră, fiind în permanență la datorie, protejându-vă și salvându-vă din calea celor mai rele necazuri!

Dar ce se întâmplă atunci când anumiți indivizi, îndeplinindu-și scopurile proprii, năpustesc răul asupra semenilor? Atunci ei luptă cu răutatea și inconștiența acestora, trăgând din greu pentru nimic, pentru situații ce puteau fi evitate din primul moment, dacă ar fi fost asumați și ar fi avut spiritul civic dezvoltat!

Salvatorii de mai jos sunt cei ce au umblat peste 10 ore în lungul și-n latul dealurilor, văilor și coclaurilor din zonele Beceni, Dogari, Valea Părului etc. și zonele din apropiere, pentru stingerea unui incendiu puternic ce se extindea rapid și amenința proprietățile locuitorilor din zonă, dar și fauna prezentă, și care a afectat în total o suprafață de aproximativ 400 de hectare (4.000.000 mp)!

Și aceasta nu e singura misiune de acest tip din aceasta perioadă, intervenind zilnic la zeci de misiuni asemănătoare! De ce toată această mobilizare, pe parcursul atâtor ore de muncă asiduă, kilometri parcurși “la picior” și fum toxic inhalat?

Cel mai probabil din cauza unui/unor cetățeni neasumați ce au ales să ardă vegetația uscată de pe propriile terenuri, alegând calea ușoară, dar periculoasă, pentru curățarea acestora, inconștienți fiind de faptul că acestea pot degenera și se pot transforma în adevărate catastrofe!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.