Pericolul din vârful muntelui

Luni, 07 Februarie 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Pericolul din varful muntelui | imaginea 1 Chiar dacă au trecut aproape opt decenii de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, pe teritoriul ţării noastre au rămas cantităţi însemnate de muniţie neexplodată. O simplă atingere a acestor elemente poate crea o adevărată tragedie.

La data de 2 februarie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău a fost alertată cu privire la identificarea unor elemente de muniţie rămasă neexplodată. Acestea au fost găsite în apropierea vârfului Muntele Mic, din staţiunea Slănic Moldova.

Descoperirea a fost făcută de doi bărbaţi, Vasile Boboc şi Gabriel Dospinescu. Pasionaţi ai activităţii de detecţie, cei doi au realizat pe moment cu ce situaţie se confruntă şi au dat dovadă de responsabilitate, înştiinţând imediat autorităţile competente.

Din fericire, a fost o altă misiune a pompierilor pirotehnişti încheiată cu succes. Muniţia a fost ridicată şi transportată în vederea depozitării şi distrugerii ulterioare. Această reuşită se datorează celor ce au înţeles că, în astfel de situaţii, spiritul civic este cel care trasează linia dintre viaţă şi moarte.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.