Respect, Dănuţ Carp!

Joi, 17 Februarie 2022Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Respect  Danut Carp | imaginea 1 “Mă bucur nespus că la momentul izbucnirii incendiului eram acasă.”

“Ieri, după ce am ieșit din tura de serviciu, în jurul orei 14.00, am auzit-o pe vecina strigând agitată la poartă. “Foc…Foc”. Nici nu am apucat să ies și să văd despre ce este vorba, pentru că imediat am simțit miros de fum și am văzut mai mulți vecini agitați în jurul locuinței.

Am plecat în grabă și am oprit de urgență gazele și curentul electric (ABC-ul pompierilor) și…m-am apucat de treabă…Ardeau, cu flacără deschisă, aragazul, hota și o parte din mobilier. După mine, au venit tata și soția, iar câțiva vecini mi-au adus continuu găleți cu apă. Am reușit să stingem repede flăcările care se puteau extinde cu ușurință la întreaga locuință.

În urma apelului la 112, colegii de la unitate au ajuns foarte repede, însă datorită intervenției noastre, implicarea lor nu a mai fost necesară. Vecina, căreia i-a ars bucătăria, a făcut un atac de panică, dar soția mea, asistent medical fiind, i-a acordat măsurile de prim ajutor și a monitorizat-o atent, ulterior. Mă bucur nespus că am putut să-mi ajut vecinii și am evitat o tragedie!”

Dănuț este pompier la Detașamentul Constanța port și are în spate o întreagă carieră militară: 5 ani la MApN (unde a intervenit în Kosovo și pentru care a primit titlul de “veteran în teatrele de operații în străinătate”) și de 15 ani salvează sub Arma pompierilor.

Duminică, 13 februarie a.c., şi-a serbat ziua de naștere! La mulți ani, Dănuţ Carp!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.