Un incendiu de vegetaţie a ajuns până în pragul unei case

Luni, 28 Februarie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Un incendiu de vegetatie a ajuns pana in pragul unei case | imaginea 1 Priviți fotografiile și imaginați-vă că este locuința dumneavoastră! Imaginile au fost surprinse miercuri seară, 23 februarie a.c., la Cristești.

Un incendiu care a cuprins vegetația uscată de pe un câmp de lângă localitate s-a extins cu repeziciune până în pragul casei din fotografie. O localnică a observat flăcările și a anunțat autoritățile locale.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit rapid și a stins flăcările. Proprietarii nu sunt în localitate. Au plecat la muncă, în județul Timiș. Au aflat târziu că erau la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului.

Asemeni lor, în ultimele zile, zeci de botoșăneni și-au văzut casele amenințate de flăcările care mistuiau vegetația uscată de pe câmpuri sau resturile vegetale adunate din gospodărie. Unele focuri au fost aprinse chiar de ei.

Vântul, care suflă cu putere în câmp și își schimbă direcția foarte des, și lipsa precipitațiilor favorizează extinderea rapidă a incendiilor, chiar dacă focul este aprins la distanță mare de case.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.