Val de incendii de vegetație uscată în județul Hunedoara

Joi, 17 Februarie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Val de incendii de vegetatie uscata in judetul Hunedoara | imaginea 1 Echipaje de pompieri din toate structurile de intervenție ale ISU Hunedoara au fost implicate, în ultimele zile, în misiuni de stingere a 19 incendii de vegetație uscată, ce s-au propagat pe aproximativ 100 de hectare de teren.

Localitățile afectate de aceste arderi sunt Hășdat, Ohaba de Sub Piatră, Cozia, Păclișa, Sălașu de Sus, Strei, Ciopeia, Ribița, Hunedoara, Geoagiu, Deva, Simeria, Valea Seacă, Silvașu de Sus și Răcăștie. Intervenția de stingere a fost îngreunată de terenul accidentat, vântul intens cu direcție schimbătoare, pe alocuri, și de lipsa surselor de apă pentru stingerea cu ajutorul autospecialelor.

Vârful acestui fenomen a fost înregistrat duminică, 13 februarie a.c., când pompierii au acționat pentru limitarea arderii la 9 incendii de vegetație uscată.

Suprafețele cele mai întinse afectate de arderile de vegetație uscată au fost măsurate în localitatea Hășdat, în apropierea drumului județean 687, unde au ars 40 de hectare și în localitatea Ohaba de Sub Piatră, unde au fost afectate 25 de hectare de teren.

Din fericire, în urma acestor arderi nu s-au înregistrat persoane intoxicate cu fum sau pagube materiale consistente constând în afectarea unor locuințe sau anexe.

După finalizarea intervențiilor, pompierii au concluzionat că cel mai probabil arderile au fost generate de utilizarea focului deschis în spații deschise în vederea igienizării terenurilor. Nerespectarea prevederilor legale privind ardetile necontrolate, atrage sancţiuni contravenţionale, cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei, asupra persoanelor găsite vinovate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.