120 de hectare de vegetație uscată au ars în zona Dealul Goii

Vineri, 25 Martie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

120 de hectare de vegetatie uscata au ars in zona Dealul Goii | imaginea 1 Aproximativ 120 de hectare de vegetație uscată, resturi de exploatare forestieră și puieți de molid au ars, miercuri, 16 martie a.c., pe un teren din zona Dealul Goii. Pompierii au acționat pentru localizarea incendiului care punea în pericol o casă și alte anexe gospodărești, precum și pădurea de molid aflată în vecinătate.

După mai multe ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, reușindu-se limitarea propagării flăcărilor la construcțiile și pădurea din imediata apropiere a focarelor, întreaga suprafață afectată fiind de circa 120 ha.

Au acționat pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenție Toplița și Gheorgheni, sprijiniți de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Gălăuțaș și Subcetate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

120 de hectare de vegetatie uscata au ars in zona Dealul Goii | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.