36 de ore pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje

Joi, 17 Martie 2022Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

36 de ore pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje | imaginea 1 După multe ore de intervenție, incendiul din satul Horia, comuna Axintele a fost lichidat.

Forțele conjugate de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei” al județului Călărași, împreună cu membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității, au acționat neîntrerupt pe parcursul celor aproximativ 36 de ore, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, în comuna Horia.

Prioritatea acestora a fost menținerea flăcărilor departe de comunitate. Focul, care a fost întețit în permanență de condițiile meteo nefavorabile (vânt puternic) a înghițit baloți de paie, sub formă de șiră pe o suprafață de 1500 metri pătrați cu o înălțime de 4 metri.

Duminică, 13 martie a.c., incendiul a fost lichidat, iar forțele de intervenție au fost retrase de la locul evenimentului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.