A incendiat vegetaţia uscată în propria gospodărie

Marți, 29 Martie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

A incendiat vegetatia uscata in propria gospodarie | imaginea 1 În interval de 6 ore, în ciuda semnalelor de alarmă trase de autorități, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii de vegetație uscată de pe raza județului Covasna (Sfântu Gheorghe, Reci, Cernat, Brețcu, Bodoc, Vâlcele) și 2 incendii produse la două grajduri din localitățile Ghelinta și Reci.

De asemenea, un echipaj SMURD a acordat primul ajutor medical și a transportat la spital un bărbat de 81 de ani, din localitatea Boroșneu Mare, care a suferit arsuri la membrele inferioare în urma incendierii vegetației uscate în propria gospodărie.

Riscul de a produce pagube materiale însemnate sau victime omenești este foarte ridicat, deoarece multe dintre incendiile de vegetație uscată s-au manifestat în apropierea locuințelor sau a fondurilor forestiere.

‼️Pompierii covăsneni roagă cetățenii să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere‼️ Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele și chiar viețile omenești. Totodată, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.