Biserică monument istoric distrusă de inconștiența unor oameni!

Joi, 17 Martie 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Biserica monument istoric distrusa de inconstienta unor oameni | imaginea 1 Curăţarea terenului prin ardere a dus la incendierea unei biserici monument istoric.

Pompierii militari ai Detaşamentului Sebiş - Garda 2 Gurahonţ au intervenit luni după-amiază, 14 martie a.c., cu două autospeciale cu apă și spumă şi 8 subofițeri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, propagat la un stejar secular, în apropierea unei biserici monument istoric, din localitatea Vidra, comuna Vârfurile.

La sosirea echipajelor, incendiul, anunțat cu întârziere de către localnici, se manifesta violent, acesta fiind propagat deja la biserica din lemn, construită în anul 1724! Biserica a ars în totalitate, acoperișul acesteia fiind învelit cu șindrilă bituminoasă.

De asemenea, exista pericolul propagării incendiului la şcoala situată în curtea bisericii. Pompierii au reușit localizarea și limitarea flăcărilor, astfel salvând şcoala. Cauza probabilă a incendiului: “foc deschis in spații deschise”. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.