Două incendii de locuințe, aceeași cauză probabilă

Joi, 17 Martie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Doua incendii de locuinte  aceeasi cauza probabila | imaginea 1 În interval de 72 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 88 evenimente, după cum urmează:

🚑 66 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV-2;

🔥 4 incendii, dintre care trei izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Deparați, Uda Clocociov și Tudor Vladimirescu și unul de vegetație uscată și anvelope uzate pe raza comunei Buzescu;

👨‍🚒 2 evenimente rutiere, produse pe raza localităților Turnu Măgurele și Moșteni, rezultate cu o victimă. Pompierii militari au intervenit cu tehnica din dotare pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

🚒 16 alte misiuni, dintre care: o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate, o intervenție pentru salvarea unui animal căzut într-un beci, două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la evenimentele sportive de pe raza județului Teleorman, o intervenție în sprijinul echipajului SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane supraponderale și transportarea acesteia la spital, două misiuni de recunoaștere la obiectivele socio-economice cu aglomerări de persoane și nouă verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Două incendii de locuințe, aceeași cauză probabilă.

Coșul de fum defect, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere, a fost cauza probabilă de izbucnire pentru două incendii de locuințe, în localitățile Deparați și Uda Clocociov.

Primul eveniment, din Uda Clocociov, a fost observat în ziua de 12 martie a.c., la ora 01.11, când pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele.

Ajunși la locul evenimentului cu două mașini de stingere cu apă și spumă și o ambulață SMURD, salvatorii au constatat că focul se manifesta la acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn, învelită cu tablă, pe cca. 150 mp, cu posibilitatea propagării la întregul imobil.

După aproape trei ore, pompierii au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, salvând bunuri de peste 60000 de lei. Din păcate, pagubele materiale au fost destul de mari, acoperișul fiind estimat la suma de 15000 de lei.

În localitatea Tudor Vladimirescu, în aceeași noapte, la ora 03.35, norocul a făcut ca incendiul izbucnit la nivelul acoperișului să fie observat și anunțat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, astfel încât, prin intervenția rapidă a pompierilor, să fie salvate importante bunuri materiale.

Scânteile provenite de la coșul de fum defect au ajuns pe grinzile din lemn și pe astereala acoperișului, distrugându-le pe aproape 2 mp. Pagubele au fost estimate la suma de 5000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 50000 de lei.

Focul lăsat nesupravegheat poate produce pagube

La Deparați, în ziua de 13 martie a.c., la ora 13.26, a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 un incendiu izbucnit în gospodăria unui cetățean, cu posibilitatea propagării la casa de locuit.

Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pompierii militari roșioreni au reușit să localizeze incendiul în limitele găsite, la nivelul unei magazii din lemn, pe cca. 30 mp, la un șopron pe o suprafață de cca. 6 mp și la un gard din lemn, distrus pe aproape 6 metri liniari.

Valoarea bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit, a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a pagubelor la aproximativ 5000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul deschis lăsat nesupravegheat în apropierea materialelor combustibile.

Doua incendii de locuinte  aceeasi cauza probabila | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.