Două incendii la case de locuit - Victimă, transportată la spital

Joi, 17 Martie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Doua incendii la case de locuit   Victima  transportata la spital | imaginea 1 În săptămâna 7 - 13 martie a.c., pompierii militari au fost solicitați să intervină la două incendii produse la case de locuit din localitățile Biborțeni și Baraolt.

În primul caz, două echipaje de pompieri din zona Baraolt au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta într-o încăpere a unei case de locuit. Din fericire, nu au fost victime, iar flăcările au cuprins mobilierul, ușa și geamul acesteia. Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă jarul căzut din sistemul de încălzire.

În al doilea caz, pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă și o autoscară mecanică, împreună cu trei echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Baraolt, Bățani și Brăduț.

La sosirea echipajelor de stingere, flăcările se manifestau violent la acoperișul casei de locuit și erau propagate și la acoperișul casei învecinate. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați, mobilierul și bunurile din 3 camere și acoperișul casei învecinate pe suprafață de circa 40 de metri pătrați.

Două persoane au fost asistate medical de către echipajele Serviciului Județean de Ambulanță, iar una a fost transportată la spitalul orășenesc Baraolt. Cauza probabilă de producerea incendiului o reprezintă efectul termic determinat de un coș, canal de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic.

Doua incendii la case de locuit   Victima  transportata la spital | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.