Garaj în flăcări şi locuinţă salvată de la incendiu

Luni, 21 Martie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Garaj in flacari si locuinta salvata de la incendiu | imaginea 1 În cursul nopții de joi, 17 martie a.c., pompierii militari au intervenit în două misiuni de stingere a incendiilor.

Astfel, prima misiune s-a desfășurat în municipiul Adjud, după ce un apel primit la numărul unic 112, în jurul orei 22:25, anunța izbucnirea unui incendiu la un garaj. Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate în cel mai scurt timp 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud, care au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD.

Datorită operațivității forțelor de intervenție, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Totodată, a fost evitat pericolul unei explozii prin evacuarea unei butelii aflate în interior.

În urma evenimentului au ars: scule electrice și mecanice, aparatură service auto, un televizor și un aparat de aer condiționat. Cauza probabilă: scântei mecanice provenite de la un dispozitiv electric de sudură, tăiere sau lipire.

În jurul orei 23:40, a fost semnalat un alt incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din municipiul Focșani. Imediat spre locul indicat s-au deplasat 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD.

La momentul sosirii forțelor de intervenție la locul indicat, incendiul se manifesta la camera centralei. Doar intervenția promptă a pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor la locuința aflată în imediata apropiere.

În urma evenimentului provocat cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit la instalația centralei au ars 10 mp din acoperișul anexei construit din lemn cu învelitoare din tablă și o ușă din pvc. 𝑫𝒊𝒏 𝒇𝒆𝒓𝒊𝒄𝒊𝒓𝒆, 𝒍𝒂 𝒏𝒊𝒄𝒊𝒖𝒏𝒂 𝒅𝒊𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒎𝒊𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊 𝒏𝒖 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒊̂𝒏𝒓𝒆𝒈𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒗𝒊𝒄𝒕𝒊𝒎𝒆.

Garaj in flacari si locuinta salvata de la incendiu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.