Incendii, accident rutier şi misiune pirotehnică

Luni, 14 Martie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii  accident rutier si misiune pirotehnica | imaginea 1 În interval de 24 ore, pompierii mureșeni au fost solicitați la 72 de intervenții, după cum urmează – nouă incendii, un accident rutier, o misiune pirotehnică, două alte situații de urgență și 59 de intervenții SMURD.

Joi, 10 martie a.c., în jurul orei 08:00, un incendiu s-a produs la un autoturism în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. La locul solicitat, pompierii militari au constatat că ardea un autoturism fără flacără. Nu au fost victime, iar circulația s-a desfășurat pe un singur sens de mers. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurt circuit electric.

Joi, 10 martie a.c., în jurul orei 14:25, un incendiu s-a produs la bucătăria unui operator economic din localitatea Ungheni.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului a ars bucătăria pe o suprafață de aproximativ 30 mp. În interior se afla o persoană intoxicată cu fum care a fost evaluata de către echipajul SMURD, aflat la fața locului, refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scânteie electrică.

Tot joi, au avut loc șapte incendii de vegetație uscată, produse în localitățile Răzoare, Sângeorgiu de Mureș, Târnăveni, Bistra Mureșului, Chețani, Șardul Nirajului și Band.

Au intervenit pentru stingerea incendiilor, pompierii militari din cadrul ISU Mureș după cum urmează: Detașamentul Târgu Mureș, Secția Sărmașu, Detașamentul Reghin, Detașamentul Târnăveni, Punctul de Lucru Deda împreună cu SVSU Deda, Punctul de Lucru Luduș, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor au fost: foc deschis în spații deschise.

Joi, 10 martie a.c., în jurul orei 20:30, un accident rutier s-a produs în localitatea Bobohalma.

Au intervenit la locul solicitat, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un accident rutier produs între un autoturism și o căruță. În urma impactului nu au fost victime, pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Pe toată durata intervenției, circulația s-a desfășurat normal.

Tot joi, 10 martie a.c., în jurul orei 16:40, o misiune pirotehnică s-a desfăşurat în localitatea Cuci.

Au executat misiunea echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș. S-a identificat un proiectil exploziv de calibru 105mm. Echipa pirotehnică a ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, urmând ca aceasta să fie distrusă cu alte muniții rămase neexplodate, în poligonul special amenajat.

De asemenea, tot în acest interval, au fost executate 13 de misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.