Incendii, misiune pirotehnică şi alte situații de urgență

Marți, 29 Martie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii  misiune pirotehnica si alte situatii de urgenta | imaginea 1 În perioada 25-27 martie a.c., pompierii mureșeni au fost solicitați la 226 intervenții, după cum urmează – 46 de incendii, patru accidente rutiere, o misiune pirotehnică, patru alte situații de urgență și 171 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Sâmbătă, 26 martie, în jurul orei 18:00, un incendiu s-a produs la un utilaj agricol (tractor) în localitatea Voiniceni. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

A fost vorba despre un tractor care a ars generalizat, incendiul s-a propagat și la un lan de porumb. În urma incendiului a ars tractorul în totalitate și aproximativ 20 de arii din lanul de porumb. Pompierii au intervenit pentru limitarea propagării și stingerii incendiului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

Sâmbătă, 26 martie a.c., în jurul orei 13:10, un nou incendiu s-a produs la o anexă gospodărească din localitatea Lunca. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin.

A fost vorba despre un incendiu care s-a propagat de la vegetație uscată, în urma acestuia au ars anexa, un autoturism dezafectat și 30mp de vegetație uscată. Pompierii militari au limitat propagarea incendiului și l-au lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Tot sâmbătă, 26 martie, în jurul orei 22:00, un incendiu s-a produs la o magazie din municipiul Reghin, strada Vânătorilor.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 120mp la acoperișul unei magazii, acesta a fost lichidat în limitele găsite de către pompierii militari.

Duminică, 27 martie, în jurul orei 11:10, un alt incendiu s-a produs la un atelier de tâmplărie din localitatea Nicolești, strada Principală, comuna Crăciunești. Au intervenit de urgență pentru limitarea propagării și lichidării incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Acățari.

Incendiul s-a manifestat violent la atelierul de tâmplărie pe o suprafață de aproximativ 150 mp. cu pericol de propagare la o casele învecinate. În interiorul atelierului au ars bunurile interioare, scule, 10mc de material lemnos, 20 t de grâu și aproximativ 1500kg de îngrășământ chimic. Pompierii au reușit lichidarea incendiului înainte să se propage la clădirile învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: scurtcircuit electric.

În perioada 25-27 martie a.c. au avut loc 42 incendii de vegetație uscată, produse în localitățile Târgu Mureș, Șăulia, Șerbeni, Sighișoara, Seleuș, Vânători, Sângeorgiu de Mureș, Reghin, Șaeș, Pietriș, Ungheni, Boiu, Sărmașu, Sovata, Periș, Gornești, Lunca, Băgaciu, Luduș, Ideciu de Jos, Târnăveni, Țigmandru, Curteni, Sărățeni, Băița, Vânători, Cerghid și Breaza.

Au intervenit pentru stingerea incendiilor, pompierii militari din cadrul ISU Mureș, după cum urmează: Detașamentele de Pompieri Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara, Târnăveni, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, Secția Sărmașu, Punctele de Lucru Sovata, Luduș, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Luduș, Acățari, Aluniș, Pănet, Zagăr, Sovata, Lunca, Gornești și Albești. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor au fost: foc deschis în spații deschise.

Vineri, 25 martie a.c., în jurul orei 16:20, o bombă a fost găsită pe raza localității Iernut. Au intervenit pentru cercetarea și identificarea zonei, echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. A fost vorba despre o bombă de aruncător calibru 82mm.

Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță de către echipa pirotehnică. Cel mai probabil muniția provine din timpul conflictelor militare.

De asemenea, tot în perioada 25-27 martie a.c., au fost executate 22 misiuni de recunoaștere la secțiile ATI și 39 de misiuni de informări preventive produse pe raza județului Mureș cu privire la arderea vegetației uscată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.