Incendiu de vegetaţie, extins la un adăpost de animale

Luni, 14 Martie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu de vegetatie  extins la un adapost de animale | imaginea 1 Un adăpost de animale de peste 1000 metri pătrați, un depozit de furaje de aproximativ 20 de tone, un siloz de cereale acoperit cu anvelope și vegetația uscată de pe 20 hectare au fost cuprinse de flăcări, sâmbătă după-amiază, 12 martie a.c., la Mileanca.

Pentru stingerea incendiului au intervenit patru echipaje de pompieri de la Darabani, Săveni și Dorohoi, cu patru autospeciale cu apă și spumă, precum și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Darabani, Havârna și Mileaca, cu două autospeciale cu apă și spumă.

Până la sosirea forțelor de intervenție, proprietarul a reușit să salveze cinci vaci și trei viței. Mai multe animale au pierit. Incendiul a fost localizat și s-a lucrat pentru stingerea focarelor și înlăturarea efectelor.

Au fost protejate de foc o casă, o anexă, două remorci de tir și una de transport remorca. Din primele informații, incendiul ar fi cuprins vegetația uscată din zona iazului Mileanca și, din cauza vântului puternic, s-a extins la adăpost de animale.

Pompierii botoşăneni fac apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor.

Totodată, le reamintesc faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.