Incendiu la o pensiune - 20 de persoane s-au autoevacuat

Vineri, 25 Martie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Incendiu la o pensiune   20 de persoane s au autoevacuat | imaginea 1 Duminică dimineaţa, 20 martie a.c., în jurul orei 06.30, pompierii braşoveni au fost anunțați de izbucnirea unui incendiu la acoperișul unei pensiuni, în localitatea Dejani. La fața locului s-au deplasat trei echipaje cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Făgaraș, o autospecială de stingere de la SVSU Recea și un echipaj SMURD.

Când au ajuns echipajele la fața locului, incendiul se manifesta cu flăcări la acoperișul construcției și s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. În momentul izbucnirii incendiului, în pensiune se aflau aproximativ 20 de persoane care s-au autoevacuat.

Din cauza cantității mari de material lemnos din care era construită pensiunea, incendiul s-a dezvoltat foarte repede și s-a extins și la aproximativ 20 de metri de acoperiș de la o construcție de cazare situată în imediata apropiere (nu erau cazați turiști).

După aproape trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars acoperișul pensiunii și mansarda, pe o suprafață de aproximativ 130 mp, și acoperișul unității de cazare învecinate pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime. Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

Incendiu la o pensiune   20 de persoane s au autoevacuat | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.