O nouă zi de foc pentru pompierii sălăjeni

Joi, 17 Martie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

O noua zi de foc pentru pompierii salajeni | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 14 martie a.c., pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la un număr de 18 intervenții reprezentate doar de incendii.

Principalele cauze probabile ale incendiilor izbucnite au fost reprezentate de executarea unor lucrări de igienizare cu focul deschis, fără a ține seama de un minim de măsuri de prevenire. Incendiile de vegetație uscată pot provoca pagube materiale importante. Din nefericire, în ziua de luni, 14 martie a.c., au fost înregistrate și două astfel de cazuri.

În jurul prânzului, pompierii jibouani au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu la un depozit dezafectat de plante furajere, aflat la ieșire din localitatea Someș Guruslău. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreg imobilul, care nu a mai putut fi salvat.

În jurul după-amiezii, dispeceratul ISU-Ambulanță a primit un nou apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că a izbucnit un incendiu la o anexă a unei gospodării din localitatea Dragu. La fața locului s-au deplasat forțe din cadrul Gărzii Hida și al Punctului de Lucru Sânmihaiu Almașului, care au constatat faptul că incendiul se manifesta la anexă și se extinsese și la casa de locuit.

Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului deschis în spații deschise folosit pentru igienizarea terenurilor, flăcările scăpate de sub control s-au extins la gospodărie. Au ars bunurile depozitate în anexă, și aproximativ 160 mp din acoperișurile imobilelor anexei și casei.

Luni seara, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o gospodărie din localitatea Ip. La intervenție s-a deplasat Garda Nușfalău. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură electrică (conductor electric neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată), au ars terasa, bucătăria, piese de mobilier, electrocasnice.

În jurul orei 23.40, dispeceratul ISU-Ambulanță a primit un nou apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că a izbucnit un incendiu la apartamentul unui bloc situat pe strada Dumbrava din municipiul Zalău.

Pompierii zălăuani ajunși la fața locului au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la un spațiu comun (uscător) aflat la etajul I al imobilului. După ventilarea scării, ca măsură de siguranță, au fost evacuate 50 de persoane (locatari ai imobilului).

Cauza probabilă de incendiu a fost folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiu de către o persoană neidentificată. Au ars mai multe bunuri din uscător (mobilier, bunuri depozitate etc) și au fost deteriorate tencuiala și faianța spațiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.