Respect, Alex și Marius!

Vineri, 11 Martie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Respect  Alex si Marius | imaginea 1 “— Alex, fii atent! Ai grijă că e o doamnă în fața noastră care stă chiar pe banda de mers, printre mașini. De ce oare stă acolo?

— Stai că opresc lângă ea și o întreb dacă s-a întâmplat ceva.
— Mamaie, de ce stați aici pe mijlocul străzii?, a întrebat-o Alex pe bătrânica care privea dezorientată, strângând în brațe o sacoșă.
— Păi aștept tramvaiul, mamă.
— Dar nu aici e stația, trebuie să traversați și să așteptați după acel gard.”

Și mai pierdută, bătrâna privea în toate direcțiile. Fără să stea pe gânduri, Marius a sărit din autospecială, a luat-o ușor de braț și a condus-o la refugiul pentru pietoni, unde putea aștepta în siguranță sosirea tramvaiului.

“— Uite mamaie, i-a zis el cu blândețe, aici oprește tramvaiul.
— Să-ți dea Dumnezeu sănătate, tinere!
— Și dumneavoastră la fel, mamaie!”, i-a răspuns Marius cu un zâmbet larg pe buze.

Grăbit, a alergat înapoi la autospecială:
— Acum putem merge liniștiți la unitate, i-a zis el vesel lui Alex.

Vineri, 04 martie a.c., Alex și Marius se întorceau de la o intervenție cu autospeciala de lucru la înălțime. În Piața “Badea Cârțan”, chiar aproape de unitatea de pompieri, aceștia au văzut o bătrânică stând pe o bandă de mers.

Conștientizând pericolul la care se expune bătrâna, aceștia au oprit imediat și au ajutat-o să traverseze până în stația de tramvai. Un șofer care se afla în trafic, a surprins acest moment și a trimis un e-mail cu titlul “Felicitări!”, atașându câteva poze cu întâmplarea relatată mai sus.

Reprezentanţii ISU Timiş transmit sincere felicitări colegilor lor, Alex și Marius! Iar de Ziua Internațională a Femeii, doresc să le ureze un cald “La mulți ani!” tuturor femeilor din viaţa lor! Totodată, îndeamnă cetăţenii să nu uite și de bunicile sau bătrânelele care sunt mai vulnerabile și au nevoie de ajutor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.