Respect, Plutonier adjutant Burlacu Alexandru-Ciprian!

Joi, 03 Martie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  Plutonier adjutant Burlacu Alexandru Ciprian | imaginea 1 Duminică, 27 februarie a.c., în jurul orei 17:00, o femeie a căzut pe marginea drumului, iar un băiețel striga disperat după ajutor.

Întâmplarea a făcut ca în zonă să fie Alexandru, care este paramedic la ISU Mureș. Salvatorul, de cum a auzit strigătele de ajutor, deși era cu familia la un eveniment important, a ieșit să vadă despre ce este vorba.

S-a deplasat spre victimă, iar după ce a executat o recunoaștere rapidă a constatat că este vorba despre o persoană de gen feminin, de aproximativ 60 de ani. Victima era căzută pe jos, inconștientă, cu puls.

De îndată a solicitat sprijinul colegilor prin numărul unic de urgență 112 și, până la sosirea echipajului, salvatorul a început acordarea primului ajutor calificat. După ce victima și-a revenit, acesta a adus o pătură pentru a o înveli, deoarece prezenta frisoane.

De cum a ajuns ambulanța la locul solicitat, a transmis echipajului toate măsurile întreprinse până în momentul de față și i-a ajutat să transporte victima în ambulanță.

Plutonierul adjutant BURLACU Alexandru-Ciprian este comandant de echipaj și paramedic la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș din cadrul ISU Mureș și are o vechime de 20 ani în rândul salvatorilor mureșeni.

Reprezentanţii ISU Mureş îi adresează mulțumiri colegului lor pentru devotament, seriozitate și implicarea de care dă dovadă în îndeplinirea atribuțiilor, atât în timpul programului de lucru, cât și în timpul liber.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.