Un weekend solicitant pentru pompierii timişeni

Vineri, 11 Martie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Un weekend solicitant pentru pompierii timiseni | imaginea 1 La sfârşit de săptămână, 4-6 martie a.c., pompierii militari timișeni au fost solicitați și au gestionat 𝟐𝟖𝟖 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐟𝐢𝐜𝐞, având o medie de 96 de intervenții pe zi.

În acest interval, pompierii au intervenit pentru stingerea a 𝟕 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢, au acordat primul ajutor medical, au asigurat măsurile PSI necesare la 𝟑 𝐚𝐜𝐜𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫𝐞 și au facilitat accesul echipajelor de intervenție prin deblocarea ușilor în 3 cazuri.

Și de această dată, cele mai multe intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐣𝐞𝐥𝐞 𝐒𝐌𝐔𝐑𝐃 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚̂𝐧𝐝 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫 𝐝𝐞 𝟏𝟓𝟏 𝐝𝐞 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢.

Pe lângă intervențiile zilnice, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție au desfășurat 𝟗𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐚𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐬𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 în vederea prevenirii producerii unor incendii, au executat 𝟏𝟕 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐢𝐳𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞/𝐜𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚̆ și au efectuat 𝟏𝟒 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐚𝐝𝐚̆𝐩𝐨𝐬𝐭 pentru a preveni decesul prin hipotermie al acestora.

Având în vedere faptul că în ultimele zile s-a înregistrat o creștere a numărului incendiilor de vegetație uscată, pompierii le reamintesc cetățenilor că arderea miriștilor și a resturilor vegetale este 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆ dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Această practică de „igienizare a terenurilor” este dăunătoare mediului, deoarece determină poluarea aerului prin fumul rezultat, sărăceşte solul de materie organică, iar microfauna solului este distrusă. De asemenea, arderea miriștilor omoară zeci de animale anual și distruge habitatul acestora.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.