Zi de foc pentru pompierii mehedințeni
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti
Echipaje operative de pompieri din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți au intervenit, în cursul zilei de vineri, 25 martie a.c., pentru stingerea a 22 de incendii izbucnite la vegetație uscată și litieră, pe raza a 12 unități administrativ-teritoriale: Bala, Bâcleș (4), Breznița–Ocol (2), Broșteni, Căzănești (4), Corcova (2), Dumbrava (2), Florești, Orșova, Prunișor (2), Șimian (2) și Șișești.
Pentru stingerea incendiilor, care s-au manifestat în mai multe focare, au fost mobilizați peste 60 de pompieri cu 12 autospeciale de lucru cu apă și spumă, două ATV-uri, două autocamioane, dintre care unul dotat cu bazine de apă și o autospecială pentru muncă operativă. Forțele de intervenție au fost suplimentate cu efective din turele libere pentru a răspunde tuturor solicitărilor.
Pompierii au depus eforturi susținute pentru a limita și stinge incendiile, care din cauza vântului puternic s-au extins cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, unele dintre acestea riscând să se propage la locuințele cetățenilor.
Pe raza localității Runcșor din comuna Bala, flăcările au cuprins circa 300 sute de hectare de litieră, vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Pompierii militari au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului, dar și pentru protejarea locuințelor cetățenilor. Alături de pompieri au acționat și lucrători ai Ocolului Silvic Tarnița, dar și cetățeni.
O intervenție dificilă a avut loc și pe raza municipiului Orșova, unde peste 25 de pompieri au luptat cu flăcările care s-au manifestat pe o suprafață de circa 130 de hectare la litieră, vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. Concomitent cu misiunea de localizare și stingere a incendiului, ce s-a manifestat în mai multe focare, pompierii au realizat un dispozitiv de protejare a colibelor din zonă.
Pe raza localității Jidoștița, comuna Breznița - Ocol, timp de peste șapte ore, pompierii militari au acționat pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins vegetație uscată, lăstăriș, măraciniș și litieră, pe o suprafață de circa 50 de hectare.
De la începutul anului, pompierii mehedințeni s-au confruntat cu peste 230 de incendii izbucnite la vegetație uscată, suprafața afectată fiind de peste 2000 de hectare de teren. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se extind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.