1123 misiuni ale pompierilor militari arădeni în luna martie

Joi, 07 Aprilie 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

1123 misiuni ale pompierilor militari aradeni in luna martie | imaginea 1 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, intervenții in sprijinul comunității, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în luna martie 1123 misiuni, astfel:

🚑 868 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Pe subunități, misiunile SMURD au fost desfășurate astfel:

Detașamentul Arad cu cele 4 puncte de lucru, Curtici, Vladimirescu, Vinga, Nădlac - 646;

Detașamentul Ineu - 117;

Detașamentul Sebiș- 47;

Secția Bârzava - 58.

Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 13 minute. De asemenea, echipajele SMUD, au intervenit la 16 accidente rutiere.

  • 255 de misiuni de stingere și intervenție, din care:
  • 142 incendii:

22 -locuințe și/sau case sau anexe 8 - mijloace de transport 96 - deșeuri vegetale, resturi menajere 16 - alte obiective.

🚒 3 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere. Numărul misiunilor descarcerare, reprezintă numărul persoanelor descarcerare sau pentru care au fost executate operațiuni în vederea facilități accesului spre victime. Nu reprezintă numărul accidentelor.

🚨 6 misiuni de asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență. Pentru cunoașterea permanentă a raioanelor de intervenție și a obiectivelor au fost executate:

  • 92 de misiuni de recunoaștere în teren și prevenție;
  • 11 exerciții.

🏗 1 misiune pentru salvarea persoanelor de la înălțime

În continuare, pompierii rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.