150 ha de vegetaţie uscată şi 10 ha litieră de pădure, arse într-o singură zi

Marți, 12 Aprilie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

150 ha de vegetatie uscata si 10 ha litiera de padure  arse intr o singura zi | imaginea 1 Pompierii vrânceni fac din nou apel către cetățeni să renunțe la curățarea terenurilor prin utilizarea focului deschis și arderea resturilor vegetale! Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă!

În interval de 24 de ore, echipajele pompierilor militari au acționat pentru limitarea pagubelor și înlăturarea efectelor produse de incendiile de vegetație uscată pe raza municipiului Focșani, orașului Panciu, comunelor Bârșești, Bolotești, Străoane și Vânători. Ca urmare a acestor incendii au fost afectate aproximativ 𝟏𝟓𝟎 𝒉𝒂 𝒗𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒖𝒔𝒄𝒂𝒕𝒂̆, 𝟏𝟎 𝒉𝒂 𝒍𝒊𝒕𝒊𝒆𝒓𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒑𝒂̆𝒅𝒖𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝒑𝒊𝒏.

𝑰̂𝒏 𝒖𝒓𝒎𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑩𝒂̂𝒓𝒔𝒆𝒔̦𝒕𝒊, în urma căruia au ars 10 ha litieră și pădure de pin, 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍𝒖𝒍 𝑰𝒏𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝒅𝒆 𝑷𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 𝑰.𝑺.𝑼. 𝑽𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆𝒂 𝒂 𝒂𝒑𝒍𝒊𝒄𝒂𝒕 𝒐 𝒂𝒎𝒆𝒏𝒅𝒂̆ 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒓𝒂𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒗𝒂𝒍𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒆 𝟐.𝟓𝟎𝟎 𝒍𝒆𝒊, unei persoane, pentru arderea resturilor vegetale fără luarea măsurilor împotriva propagării focului la vecinătăți.

Având în vedere că incendiul se manifesta la fondul forestier pe o suprafață extinsă, în mai multe focare, pentru înlăturarea pericolului de propagare au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție impresionante.

Pentru gestionarea situației de urgență, la fața locului au acționat 41 de pompieri militari în cooperare cu 18 pompieri voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Bârșești, Tulnici și Negrilești, 4 salvamontiști, 4 jandarmi montani, 4 agenți de poliție și 21 de lucrători ai Ocolului Silvic Experimental Vidra.

Acţiunea de stingere a fost una de durată, forțele de intervenție depunând eforturi susținute, reușind să lichideze toate focarele după circa 7 ore de luptă cu flăcările. Echipajele de intervenție au rămas în zonă pentru monitorizarea situației și prevenirea apariției unor noi focare.

𝑼𝒏 𝒂𝒍𝒕 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖 𝒅𝒆 𝒂𝒎𝒑𝒍𝒐𝒂𝒓𝒆 ce a necesitat mobilizarea unor forțe impresionante, care au acționat mai bine de 12 ore, 𝒔-𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒔 𝒊̂𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒂 𝑺𝒕𝒓𝒂̆𝒐𝒂𝒏𝒆, unde au ars circa 𝟏𝟑𝟎 𝐡𝐚 𝒗𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒖𝒔𝒄𝒂𝒕𝒂̆, 𝒍𝒂̆𝒔𝒕𝒂̆𝒓𝒊𝒔̦ 𝒔̦𝒊 𝒎𝒂̆𝒓𝒂̆𝒄𝒊𝒏𝒊𝒔̦.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.