17 case și 25 anexe, salvate de pompierii vasluieni

Joi, 07 Aprilie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

17 case si 25 anexe  salvate de pompierii vasluieni | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din municipiul Vaslui, într-un spațiu situat între străzile Dimitrie Cantemir - Ioanesei Adrian - Ștefan Gușă - Ion Adam. La fața locului au fost deplasate și echipaje ale Poliției Locale.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Din cauza vântului foarte puternic, exista riscul de propagare a incendiului către 17 case și 25 anexe gospodărești.

Pompierii militari au acționat pe trei sectoare de stingere, prioritară fiind protecția bunurilor aflate în pericol. După mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Nu au fost înregistrate victime.

Pompierii militari, polițiștii locali și voluntarii participanți la acțiune au reușit salvarea tuturor locuințelor și anexelor aflate în pericol. Au ars aproximativ 32 hectare vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

Persoanele care au inițiat arderea vegetației uscate au fost sancționate contravențional. Astfel, un bărbat în vârstă de 70 ani și o femeie în vârstă de 67 ani au primit amenzi în valoare de 3000 lei, câte 1500 lei fiecare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.