Defecțiune tehnică la o garnitură de metrou - 276 de persoane au fost evacuate

Joi, 07 Aprilie 2022Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Defectiune tehnica la o garnitura de metrou   276 de persoane au fost evacuate | imaginea 1 Marţi dimineaţă, 5 aprilie a.c., ca urmare a unei defecțiuni tehnice la o garnitură de tren, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pentru evacuarea persoanelor din subteran, între stațiile de metrou Grivița și Basarab.

Rama de metrou s-a oprit la aproximativ 200 m de intrarea în peron, astfel încât a fost nevoie de intervenția pompierilor militari, a personalului Metrorex, dar și a polițiștilor și jandarmilor din capitală, pentru evacuarea în siguranță a călătorilor.

Pentru preîntâmpinarea oricăror situații nedorite, cele 276 de persoane din garnitura de metrou au fost evacuate și conduse în siguranță în stația de metrou Basarab. Intervenția promptă și profesionalismul echipelor de intervenție au condus la succesul misiunii, toate persoanele fiind în siguranță și fără a avea nevoie de asistență medicală.

Peste 40 de pompieri din cadrul ISU B-IF au intervenit cu echipamentele specifice de intervenție în subteran intrate în dotarea pompierilor din capitală, patru autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD și Detașamentul Special de Salvatori.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.