Incendii, accident rutier şi alte intervenții

Joi, 14 Aprilie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii  accident rutier si alte interventii | imaginea 1 În perioada 8-10 aprilie a.c., pompierii mureșeni au fost solicitați la 180 de intervenții, după cum urmează – 12 incendii, un accident rutier, șapte alte intervenții și 160 de intervenții SMURD.

Incendii

Vineri, 8 aprilie a.c., în jurul orei 13:40, un incendiu s-a produs la un tomberon în municipiul Târgu Mureș, strada Burebista. Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În urma incendiului a ars aproximativ 100 kg de gunoi menajer într-o ghenă metalică. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Vineri, 8 aprilie a.c., în jurul orei 16:15, incendiu produs la un acoperiș în localitatea Răstolița.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda. În urma incendiului a ars acoperișul unei clădiri dezafectate pe o suprafață de aproximativ 2 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei purtate de vânt.

Sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 15:10, incendiu produs la groapa de gunoi în municipiul Sighișoara. Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. În urma incendiului au ars deșeuri la rampa de gunoi cu focar în profunzime pe o suprafață de aproximativ 60 mp.

Sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 16:20, incendiu produs la un tomberon în municipiul Reghin, Piața Mică. Au intervenit pentru lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. În urma incendiului au ars aproximativ 20 kg. de deșeuri într-un tomberon. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: fumatul în locuri nepermise.

Sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 17:10, incendiu produs la un fânar în localitatea Hodoșa, sat Ihod. Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș împreună cu pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului. În urma incendiului au ars aproximativ 30 de tone de fân și au salvat 5 bovine și grajdul învecinat.

Sâmbătă, 9 aprilie, în jurul orei 23:25 incendiu produs la o cabană în localitatea Bereni, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș împreună cu pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului.

În urma incendiului a ars un perete al cabanei pe o suprafață de aproximativ 1 mp și au fost deteriorați căpriorii din jurul coșului de fum. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: coș de fum protejat necorespunzător.

Duminică 10 aprilie, în jurul orei 01:50, incendiu produs la groapa de gunoi în municipiul Sighișoara. Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. În urma incendiului au deșeuri la rampa de gunoi cu focar în profunzime pe o suprafață de aproximativ 3 mp.

Duminică, 10 aprilie, în jurul orei 20:45, incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Beica de Jos, strada Principală.

Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Beica. În urma incendiului a ars structura acoperișului din lemn cu învelitoare bituminoasă pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: burlan metalic neprotejat termic față de materiale combustibile.

Luni dimineață, 11 aprilie a.c., în jurul orei 01:50, incendiu produs la o autoutilitară în localitatea Coroi. Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. În urma incendiului a ars generalizat o autoutilitară. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: efect termic - scurgeri de lichide combustibile.

În perioada 8-10 aprilie, au avut loc trei incendii de vegetație uscată produse în localitățile Răstolița, Sărmășel Gară și Hetiur.

Au intervenit pentru lichidarea incendiilor pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda, pompierii militari din cadrul Secției Sărmaș și pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. În urma incendiilor a ars vegetația uscată pe o suprafață totală de aproximativ 8 ha. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Accidente rutiere

Duminică, 10 aprilie a.c., în jurul orei 09:10, accident rutier produs în localitatea Cornești- Adămuș. Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme.

În urma impactului, o persoană de cod galben a fost preluată și transportată la spital de către echipajul SMURD aflat la fața locului. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Pe toată durata intervenției circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

Alte intervenții

Duminică, 10 aprilie a.c., în jurul orei 07:55, inundație produsă la o curte în localitatea Filea, comuna Deda, strada Principală.

Au intervenit pentru evacuarea apei, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Deda împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Deda. În urma inundației, a-a intervenit cu mijloacele din dotare pentru extragerea apei din curtea si grădina proprietății pe o suprafață de aproximativ 15 arii având o adancime de aproximativ 80 cm și s-a lucrat pentru desfundarea podețului.

Misiuni

În perioada 8-10 aprilie a.c., au fost executate 19 misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.