Incendii, accident rutier şi salvarea unei pisici din fântână

Joi, 21 Aprilie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendii  accident rutier si salvarea unei pisici din fantana | imaginea 1 În interval de 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 52 de evenimente.

🚑 43 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV-2;

🔥 2 incendii, dintre care un incendiu la o casă de locuit în localitatea Islaz și un incendiu la o anexă în localitatea Drăgănești Vlașca.

În localitatea Drăgănești Vlașca, în ziua de 16 aprilie a.c., la ora 08.55, salvatorii din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca au fost anunțați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei anexe gospodărești.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, reuşind ca în mai puțin de o oră să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga casă și stingerea în totalitate a incendiului, salvând bunuri materiale estimate la peste 50000 de lei.

Din păcate, incendiul a fost observat târziu de către proprietar și au ars ori au fost deteriorate de foc un aragaz, două frigidere, mobilierul din bucătarie și foișorul de 20 mp, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 15000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza aragazului lăsat nesupravegheat.

La Islaz, în jurul orei 23.30, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperișului unei case.

La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Islaz, reuşind ca în aproape o oră să împiedice propagarea flăcărilor la casa de locuit și stingerea în totalitate a incendiului.

Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la peste 60000 de lei, iar cea a bunurilor distruse, reprezentând acoperișul din lemn pe o suprafață de aproximativ 200 mp, o drujbă, trei motoare, câteva anvelope de autoturism, unelte de grădinărit și pompe de stropit, la suma de 20000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

👨‍🚒 un eveniment rutier produs pe DJ 701, în zona localității Slăvești. Pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

👨‍🚒 6 alte misiuni, dintre care: o misiune salvare animal (o pisică căzută într-o fânână), o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință, în vederea facilitării accesului echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate, două misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. (o misiune la un eveniment sportiv, o misiune la o ceremonie religioasă), două activități de recunoaștere la doi operatori socio-economici cu aglomerări de persoane.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.