Incendii, accidente rutiere şi asistenţă de urgenţă

Joi, 21 Aprilie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendii  accidente rutiere si asistenta de urgenta | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, la sfârşit de săptămână, 15 - 17 aprilie a.c., pentru stingerea a opt incendii, salvarea victimelor a trei accidente rutiere, transportarea a șapte persoane cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței de urgență unui număr de 34 de persoane cu diverse afecțiuni medicale.

De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județ, cadrele I.S.U. Mehedinți au desfășurat activități de verificare a concentrației de oxigen din secțiile COVID.

Salvatorii au acționat, în weekend, la trei accidente rutiere produse pe raza localităților: Ciovârnășani, Hinova și Obârșia Cloșani. Accidentele s-au soldat cu șase victime, patru dintre acestea au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ la locul evenimentelor, ulterior fiind transportate la spital în stare de conștiență. Două victime au refuzat transportul la spital.

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a două incendii produse la o anexă gospodărească din localitatea Jignița, comuna Căzănești și la subsolul unei case de locuit din localitatea Strehaia. Aceștia au localizat și stins imediat incendiile, care au produs doar pagube materiale, nefiind înregistrate victime.

De asemenea, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a șase incendii izbucnite la vegetaţie uscată, pe raza localităților: Bobaița, Făuroaia, Obârșia Cloșani, Higiu, Tâmna și Drobeta Turnu Severin (centura ocolitoare).

Flăcările au cuprins circa 26 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.