Incendiu la un șopron din Brad, cu riscul propagării la două anexe

Marți, 05 Aprilie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendiu la un sopron din Brad  cu riscul propagarii la doua anexe | imaginea 1 Neglijența lovește din nou!

Miercuri, 30 martie a.c., prin mai multe apeluri sosite la dispeceratul integrat 112 s-a anunțat un incendiu la un șopron din municipiul Brad, cu posibilitatea propagării la două anexe foarte apropiate de focar. Ajunși de urgență la locul incendiului, pompierii brădeni au acționat prompt pentru localizarea acestuia, lichidându-l în scurt timp și evitând astfel un eveniment de proporții.

Intervenția rapidă a fost un succes, având în vedere amplasarea anexelor gospodărești în imediata proximitate a incendiului, precum și intensitatea focului, din cauza aprinderii lemnelor depozitate în șopron.

Extrem de îmbucurător este faptul că nu au existat victime și extrem de îngrijorător este faptul că s-a stabilit drept cauză a incendiului focul deschis în spații deschise. Mai precis, o persoană a încercat igienizarea unui teren de pe terasamentul fostei căi ferate Brad - Deva, incendiind câteva grămezi de resturi vegetale.

În prezența vântului și pe fondul neglijenței, a fost doar o chestiune de timp până la incendierea șopronului plin cu lemne, doar intervenția pompierilor făcând ca pagubele sa fie reduse și să nu existe victime.

Tot în cursul zilei, s-a anunțat un incendiu de vegetație uscată pe marginea autostrăzii A1, în zona km 408, pe sensul de mers Ilia-Holdea, cu degajare mare de fum. Imediat au intervenit pompierii Secției Ilia cu o autospecială de lucru cu apă si spumă, pentru stingerea acestuia. Întrucât circulația s-a desfășurat cu dificultate din cauza fumului dens, a fost anunțat Serviciul Poliției Autostrăzi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.