Intervenția pe care pompierii clujeni nu o vor uita

Joi, 14 Aprilie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Interventia pe care pompierii clujeni nu o vor uita | imaginea 1 Pe 12 aprilie 2021 a avut loc o intervenție pe care pompierii clujeni nu o vor uita prea curând.

În jurul după-amiezii, un apel de urgență a anunțat o explozie într-o casă din localitatea Popești. Imediat s-au deplasat la fața locului forțe de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca, alături de echipaje SMURD, formate din medici, pompieri și voluntari.

La intrarea în casă, pompierii au găsit o femeie în stare gravă, fără semnale vitale. Astfel a început o cursă contra-cronometru pentru salvarea unei noi vieți. Paramedicii SMURD i-au deblocat victimei căile respiratorii, apoi au resuscitat-o, reușind să o stabilizeze. În cele din urmă, echipajul de terapie intensivă mobilă a transportat-o la spital.

Din acel moment, destinul doamnei Valeria s-a schimbat pentru totdeauna. După mai multe luni petrecute în spitale, s-a întors cu bine acasă. La un an distanță de la acele clipe de cumpănă, salvatorii au ales să îi facă o vizită surpriză și să îi ducă un buchet de flori.

Interventia pe care pompierii clujeni nu o vor uita | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.