Pădure şi vegetaţie uscată, afectate de un incendiu de proporţii

Sâmbătă, 02 Aprilie 2022Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Padure si vegetatie uscata  afectate de un incendiu de proportii | imaginea 1 Timp de aproape 30 de ore, pompieri din trei județe și din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani (USISU) au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a afectat peste 56 de hectare de pădure și 300 de hectare de vegetație uscată.

Incendiul a fost anunțat în dispeceratul ISU Buzău sâmbătă, 26 martie a.c., suprafața inițială de manifestare a incendiului fiind de 10 hectare, însă din cauza vântului care sufla cu putere, acesta s-a extins cu repeziciune.

Dată fiind suprafața mare de manifestare a incendiului, a faptului că echipajele de stingere trebuiau să se deplaseze pe jos pentru a ajunge la focare, dar și pentru că stingerea s-a realizat cu mijloace de primă intervenție (turbosuflante, atomizoare, lopeți), accesul autospecialelor de stingere nefiind posibil, a fost solicitat sprijinul pompierilor din cadrul ISU Prahova, ISU Vrancea, USISU Ciolpani, dar și două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării Naționale, intervenția desfășurându-se atât terestru, cât și aerian.

De menționat este faptul că, în ciuda dificultăților întâmpinate, cauzate de vânt și acces dificil, pompierii au reușit lichidarea incendiului, la mai bine de 50 de hectare de pădure, în cursul nopții de duminică, 27 martie a.c. În total, cele două aeronave MApN au efectuat câte patru transporturi aeriene de apă asupra focarelor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.