Respect, Voluntar Ferenț Ionel Daniel!

Joi, 21 Aprilie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Respect  Voluntar Ferent Ionel Daniel | imaginea 1 Siguranța semenilor reprezintă o preocupare constantă atât în timpul programului, cât și în timpul liber, pentru cei ce lucrează în sistemul situațiilor de urgență. Deși sunt doar voluntari în cadrul ISU Argeș, acest fapt a fost însușit și de voluntarii din programul „Salvator din pasiune”.

În cursul zilei de duminică, 17 aprilie a.c., Ferenț Ionel Daniel, voluntar cu multe ore lucrate din timpul său liber alături de paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești, a sărit în ajutorul victimei unui accident rutier, produs pe raza comunei Cotmeana.

Era în drum spre comuna Uda, când a observat că pe drum se afla un cap tractor cu cisternă rasturnate în urmă cu puțin timp. Fără să stea pe gânduri, Daniel a oprit să vadă dacă poate fi de folos eventualelor victime.

El a povestit că poartă permanent în mașină o trusă de prim ajutor puțin mai complexă, cu mai multe instrumente medicinale, iar cu acesta a urcat pe cabina autotrenului, moment în care l-a văzut în interior pe șofer și a spart geamul ușii pentru a putea comunica.

Conducătorul era de altă naționalitate și pe lângă câteva zgârieturi, prezenta atac de panică, fiind nevoie să îl calmeze, iar ulterior să-l extragă din cabină cu ajutorul altor participanți la trafic și să îi curețe și panseze rănile. Totodată, Daniel a comunicat permanent cu paramedicii SMURD până la sosirea acestora la locul intervenției.

Daniel este voluntar în cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești din anul 2017, este un profesionist desăvârșit, dar în primul rând un om un suflet mare. “M-am simțit mândru, mai ales pentru că soția și copiii au fost foarte entuziasmați când m-au văzut acționând într-o situație de urgență. A fost plăcut pentru mine că am fost de ajutor”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.