Şi-a incendiat locuința, după ce a adormit în timp ce fuma

Marți, 12 Aprilie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Si a incendiat locuinta  dupa ce a adormit in timp ce fuma | imaginea 1 Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Pomârla, și-a incendiat locuința după ce a adormit în timp ce fuma.

Până să se dezmeticească, bunurile din cameră au fost cuprinse de flăcări. În loc să iasă din casă, acesta s-a refugiat într-o altă încăpere, care nu era afectată de incendiu. Acolo l-au găsit vecinii. Era conștient și nu prezenta arsuri, dar a fost transportat la spital deoarece a fost expus la fum.

Chemați în ajutor, pompierii dorohoieni au ajuns la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Au ars bunurile din interiorul a două camere și acoperișul casei. S-au salvat alte bunuri din două camere, casele vecinilor, două mașini, două depozite de furaje și unul de lemne de foc.

Informare preventivă:

🚬 O țigară aprinsă, aruncată la întâmplare, poate provoca un incendiu într-un timp foarte scurt, mai ales dacă ajunge pe materiale combustibile, cum ar fi furajele sau lemnele, care au o viteză mare de ardere.

❗În unele cazuri, bunurile ard mocnit, cu degajări mari de fum, iar dacă sunt și persoane surprinse în astfel de incendii, acestea se pot intoxica cu monoxid de carbon.

⚠️ Indiferent de situație, respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului pompierii vă recomandă:

◾nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;

🚗 dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii;

🏠 dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

🛏 dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;

🚬 stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Si a incendiat locuinta  dupa ce a adormit in timp ce fuma | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.