Şi-au petrecut noaptea de Înviere în lupta cu flăcările

Luni, 25 Aprilie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Si au petrecut noaptea de Inviere in lupta cu flacarile | imaginea 1 Puțin după miezul nopții, la Detașamentul de Pompieri Orăștie a sunat alarma. La doar 4 minute de la apel, două autospeciale de stingere cu apă și spumă se aflau deja amplasate în fața unei gospodării din localitatea Pricaz, realizându-se dispozitivul de stingere.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea generalizat materialul combustibil al acoperișului unei șuri, fânul depozitat în pod, precum și lemnul stivuit în interiorul acesteia. Un ofițer și 8 subofițeri au intrat imediat in acțiune, intervenția promptă făcând să se evite o nenorocire, mai precis propagarea incendiului la casă sau la gospodăriile învecinate.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalația de iluminat. Din fericire, nu au existat victime, iar animalele din gospodărie au fost salvate la timp.

Este admirabil faptul că la auzul sirenelor care vuiau din depărtare, pe fundalul atmosferei pline de liniște de la slujba de Înviere, plt. maj. Moisesc Nicolae a alergat într-un suflet din biserică direct la locul incendiului, unde a intervenit alături de pompierii din tura de serviciu.

De asemenea, un alt coleg dedicat, polițist în cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al IPJ Hunedoara - Călin Filipescu, cel care a anunțat incendiul la 112, a croit drum autospecialelor până la locul intervenției, furnizându-le salvatorilor primele informații si susținându-i pe timpul intervenției.

Reprezentanţii ISU Hunedoara le mulțumesc pe această cale amândurora, iar celor care și-au petrecut noaptea de Înviere în lupta cu flăcările, cu siguranță le vor rămâne în minte lacrimile de bucurie ale celor care au scăpat nevătămați din ceea ce putea fi o tragedie…

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.