Trei imobile salvate din calea flăcărilor

Luni, 25 Aprilie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Trei imobile salvate din calea flacarilor | imaginea 1 După trei ore de muncă asiduă a pompierilor vasluieni, trei imobile, între care care și Primăria Zăpodeni, au fost salvate din calea flăcărilor.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 23 aprilie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit cu două autospeciale de stingere și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o anexă gospodărească (tip garaj) a unei locuințe din localitatea Zăpodeni, comuna Zăpodeni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în interiorul garajului și exista pericol de propagare la mai multe imobile din apropiere, între care și Primăria comunei Zăpodeni. La intervenție a participat și SVSU din localitate.

Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea focarului principal, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. În timpul incendiului, din garajul cuprins de flăcări a fost scoasă o butelie încărcată cu GPL, iar mai multe păsări au fost salvate.

Intervenția a fost dificilă, din cauză că în garaj erau depozitate - între alte materiale inflamabile - și aproximativ 14 metri cubi material lemnos pentru foc. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Pentru stingerea incendiului s-au utilizat aproximativ 40 tone de apă.

Au ars un autoturism, 14 metri cubi material lemnos, diverse scule, utilaje și materiale textile depozitate în anexă. Au fost salvate imobilele aflate în pericol, precum și peste 50 de păsări. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a autoturismului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.