Un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniție

Sâmbătă, 02 Aprilie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de munitie | imaginea 1 Luni, 28 martie a.c., un detectorist autorizat a descoperit mai multe elemente de muniție, pe raza localității Plăieșii de Jos și a solicitat, imediat, sprijinul echipajului pirotehnic din cadrul ISU Harghita.

Acesta s-a deplasat la fața locului și a identificat elementele de muniție ca fiind de proveniență nemțească, și anume: o bombă de aruncător cal. 80 mm, o carcasă bombă de aruncător cal. 80 mm, un focos bombă de aruncător cal. 80 mm și un stabilizator focos bombă de aruncător cal. 80 mm.

Acestea au fost ridicate și transportate în siguranţă, fiind distruse în cursul zilei următoare, când a avut loc o misiune de distrugere de muniție, în localitatea Cârța. În ultima perioadă, operațiunile de detectare tip hobby au scos la suprafață obiecte ce ar fi putut fi periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi solicitat sprijinul specialiştilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.