Două gospodării afectate de incendii într-o comună vrânceană

Vineri, 13 Mai 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Doua gospodarii afectate de incendii intr o comuna vranceana | imaginea 1 Pompierii militari au intervenit în weekendul care tocmai a trecut, în comuna Țifești, pentru stingerea a două incendii izbucnite la gospodăriile populației.

Prima misiune s-a desfășurat sâmbătă, 7 mai a.c., în jurul orei 23:00. După primirea apelului la numărul unic de urgență 112, în cel mai scurt timp, spre locul indicat s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Stației de Pompieri Panciu.

La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, cuprinzând o suprafață de aproximativ 60 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite după circa 90 de minute de luptă cu flăcările. Cauza probabilă care a dus la producerea evenimentului a fost: coș de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Duminică, 8 mai a.c., o țigară nestinsă aruncată la întâmplare a dus la izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din aceeași comună, situată în satul Sârbi. Apelul care a alertat pompierii a fost în jurul orei 22:00.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 3 echipaje din cadrul Stației de Pompieri Panciu, care au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. Pompierii militari au acționat în cooperare cu pompierii voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Țifești și Bolotești.

Pentru lichidarea incendiului și înlăturarea pericolului s-a intervenit timp de aproximativ 6 ore. În urma evenimentului au ars: acoperișurile locuinței, în suprafață de 180 mp și anexelor, în suprafață de 120 mp, mobilier, bunuri de uz casnic și gospodăresc.

Din cauza temperaturii degajate de incendiu s-au degradat 3 arbori aflați în curte, precum și 1 stâlp de telefonie și 7 ml de fibră optică ce aparțineau unui operator ce furnizează servicii de telecomunicații. Din fericire, la niciuna dintre misiuni nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.