Două misiuni pirotehnice într-o singură zi

Joi, 26 Mai 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Doua misiuni pirotehnice intr o singura zi | imaginea 1 Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost solicitat luni, 23 mai a.c., să intervină în două misiuni pentru asanarea muniţiei rămase neexplodate.

Astfel, în jurul orei 09:15, în urma unui apel primit prin 112, pompierii militari pirotehniști au intervenit în comuna 𝑺𝒖𝒓𝒂𝒊𝒂, după ce muncitorii care desfășurau lucrări la rețeaua de canalizare a comunei au descoperit un proiectil. Echipajul pirotehnic a preluat un proiectil exploziv calibru 75 mm.

În jurul orei 13:15, echipajul pirotehnic s-a deplasat în orașul 𝑴𝒂̆𝒓𝒂̆𝒔̦𝒆𝒔̦𝒕𝒊 pentru a ridica un element de muniție și un proiectil perforant calibru 47 mm, care au fost descoperite de lucrătorii unui centru de colectare în timpul selectării deșeurilor feroase. Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Doua misiuni pirotehnice intr o singura zi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.