Iancu - bravul ciobănesc de Bucovina

Marți, 31 Mai 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Iancu   bravul ciobanesc de Bucovina | imaginea 1 Întotdeauna îşi unesc forțele cu cei care vor să facă bine! Miercuri dimineață, 25 mai a.c., un ciclist a auzit un câine care schelălăia lângă localitatea Căpușu Mare. S-a dat jos de pe bicicletă și a văzut câinele căzut într-un șanț de pe marginea drumului.

Acesta avea piciorul din spate rupt și nu se putea mișca, fiind, probabil, lovit de o mașină. Imediat au sosit la fața locului și cei de la Sirius Animal Rescue, care i-au solicitat pe pompierii clujeni să îi ajute.

Câinele era unul de talie mare, așa că a fost nevoie de sprijinul pompierilor de la Detașamentul 2 pentru a-l scoate afară și transporta la mașină. Ulterior, Ciobănescul de Bucovina a ajuns la un cabinet de medicină veterinară.

Iancu se va recupera în totalitate, iar asociația a luat legătura cu stăpânul, care a fugit într-un suflet la cabinet. Totodată, despre acest eveniment au fost anunțați și colegii de la Poliția Animalelor.

După câteva ore, a venit rândul pompierilor de la Detașamentul 1 să salveze un câine căzut într-un bazin de apă în localitatea Apahida. Colegii au coborât cu o scară, au luat câinele și l-au scos din bazin. După aceea, cățelul a găsit singur drumul spre casă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.