Incendii, accident rutier, misiune pirotehnică şi salvare de animal

Joi, 26 Mai 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii  accident rutier  misiune pirotehnica si salvare de animal | imaginea 1 În perioada 20-22 mai a.c., pompierii mureșeni au fost solicitați la 188 de intervenții, după cum urmează – șase incendii, un accident rutier, o misiune pirotehnică, nouă alte situații de urgență și 171 de intervenții SMURD.

Vineri, 20 mai a.c., în jurul orei 12:00, incendiu produs la o șură din localitatea Vulcan, comuna Apold. Au intervenit de urgență pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

În urma incendiului au ars acoperişul şurii și al adăpostului de animale, pe o suprafață de aproximativ 60 mp și aproximativ 400kg de fân. Pompierii au reușit lichidarea incendiului în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc în aer liber, nesupravegheat corespunzător.

Sâmbătă, 21 mai, în jurul orei 10:50, incendiu produs la o baracă din lemn în localitatea Albești. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. În urma incendiului a ars generalizat o construcție de aproximativ 80 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul.

Sâmbătă, 21 mai, în jurul orei 10:55, incendiu deșeuri menajere produs în municipiul Târgu Mureș, strada Valea Rece. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 50 mp, acesta fiind lichidat de către pompieri, înainte să se propage. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: foc deschis în spații deschise.

Duminică, 22 mai, în jurul orei 11:20, incendiu anexă gospodărească produs în localitatea Saschiz, strada Morii. Au intervenit de urgență pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

Incendiul a fost licihdat de către pompierii militari în limitele găsite, în urma acestuia au ars aproximativ 5 mp din acoperișul anexei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: coș de fum neprotejat termic.

Tot duminică, 22 mai, au avut loc și două incendii de vegetație uscată, produse în municipiul Târgu Mureș, pe străzile Budiului și 1 Decembrie 1918. Au intervenit pentru lichidarea incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Sâmbătă, 21 mai, în jurul orei 12:00, accident rutier produs în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

A fost vorba despre un accident rutier produs între un autoturism și o motocicletă. În urma impactului, o persoană de cod galben a necesitat îngrijiri medicale.

Vineri, 20 mai, în jurul orei 10:00, proiectil exploziv găsit în localitatea Larga, comuna Gurghiu, strada Principală. A executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș. În urma verificărilor în teren a fost găsit un proiectil exploziv de cal. 75mm.

Proiectilul a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranță de către echipa pirotehnică, urmând a fi distrus cu alte elemente de muniție rămase neexplodate. Cel mai probabil, muniția provine din timpul conflictelor militare.

Duminică, 22 mai a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuți în municipiul Târgu Mureș, străzile Aleea Carpați și Piața Armatei.

Tot duminică, 22 mai, în jurul orei 18:00, un câine era prins într-un gard de sârmă din municipiul Târgu Mureș, strada Podeni. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Câinele a fost eliberat în siguranță și predat proprietarului.

În perioada 20-22 mai a.c., au mai fost executate 18 misiuni de recunoaștere la secțiile ATI.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.