Incendiu puternic în Braşov

Luni, 02 Mai 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Incendiu puternic in Brasov | imaginea 1 Vineri, 29 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, pompierii braşoveni au fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu la mai multe contrucţii în care se aflau depozitate haine.

Incendiul se manifesta cu flăcări puternice și cu degajare mare de fum și, prin urmare, s-au deplasat la faţa locului 7 autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD din cadrul ISU Braşov. Intervenţia a fost dificilă din cauza fumului dens și a suprafeţei mari (aproximativ 3000 mp) cuprinse de flăcări.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijinul pompierilor brașoveni au fost dislocate 3 mașini de stingere (2 de la ISUJ Covasna și 1 de la ISUJ Prahova). Totodată, au mai intervenit în sprijin şi două autospeciale de la SVSU Cristian.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflate în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert. S-a format un dispozitiv perimetral de stingere și s-a reuşit localizarea incendiului înainte ca acesta să se extindă la alte clădiri din apropiere.

După aproximativ 7 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars mai multe construcţii modulare în care se aflau depozitate materiale textile pe o suprafaţă de aproximativ 3000 mp. Pe tot parcursul nopţii au mai rămas la faţa locului 2 autospeciale de stingere, pentru a supraveghea zona afectată de flăcări. Din fericire, în urma incendiului nu s-a înregistrat victime.

Pentru ca misiunea să se desfăşoare în bune condiţii, alături de pompierii brașoveni, au cooperat și colegi de la IPJ Braşov, IJJ Braşov, Gruparea Mobilă de Jandarmi și Poliţia Locală Braşov, SVSU Cristian, cărora li se adresează mulţumiri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.